1
De zesde veiling op Polkadot is gewonnen door Efinity. Hierbij sluit het project zich bij de andere winnaars van parachains Acala, Moonbeam, Astar, Parallel Finance en ten slotte Clover Finance.

Zesde parachain-slot gaat naar Efinity

Volgens de Twitter-aankondiging van Enjin won Efinity zijn slot met 7,7 miljoen DOT, bijgedragen door meer dan 20.000 communityleden, waardoor het zijn plaats in het groeiende ecosysteem heeft verdiend.


With 7.7M $DOT contributed by over 20,000 community members, @efinityio has won the 6th @Polkadot parachain auction!

Thank you to everyone who has supported us in our endeavor to bring #NFTs to Polkadot.

To Efinity and beyond! pic.twitter.com/n2ffJEr53C

— Enjin | We're Hiring! (@enjin) December 30, 2021Polkadot zegt zelf dat Efinity vanaf maart gebruik kan maken van de parachain, samen met de andere winnaars van veiling zes tot elf. Vanaf dat moment gaat het lease of huurcontract in. Winnaars van een parachain mogen hier twee jaar gebruik van maken, en hebben de mogelijkheid om deze periode te verlengen.


Congratulations to @efinityio on winning Polkadot's sixth auction!

Enfinity will be onboarded at block #9,388,800 at the beginning of lease 7 with the other winners from auctions 6-11. Over 8.6K network stakeholders locked up DOT in favor! pic.twitter.com/vTKqR3XyhX

— Polkadot (@Polkadot) December 30, 2021Wat doet Efinity?

Als er nog iets ontbreekt op polkadot, dan zijn het NFT’s. De parachain van Efinity richt zich juist hier op. Het doel is om koersen en transacties van NFT’s te ondersteunen. Op basis van de huidige benchmarks zal het netwerk tot 700-1.000 transacties per seconde verwerken.

Enjin ontwikkelt een tokenstandaard met de naam ‘paratokens’ die compatibel zal zijn met parachains, parathreads en smart contracts. Dit zou samen moeten kunnen werken met alle assets in het Polkadot- en Kusama ecosysteem.

Tegelijkertijd kunnen tokens die zijn gemaakt op andere blockchains, bijvoorbeeld op Ethereum via een bridge naar Efinity worden geïmporteerd.

Efinity heeft ook een eigen token genaamd EFI. Deze wordt gebruikt om te staken op de parachain. Daarnaast wordt er uiteraard een marktplaats voor NFT’s gebouwd.

Unieke NFT’s

De bridgefunctie om tokens van de ene naar de andere chain te importeren kan ook worden gebruikt voor NFT’s. Dit betekent dat het makjkelijker wordt om NFT’s over verschillende blockchains te verifieren. Mochten alle plannen goed uitpakken en verschillende