1
Vrijwel de gehele cryptocurrency markt kleurt vanochtend weer behoorlijk rood. Bitcoin maakte weer een flink dip en het is momenteel zeer onzeker of de koers bij de huidige cruciale support kan standhouden. Toch neemt de dominantie van bitcoin weer iets toe, want de meeste altcoins daalden in de afgelopen 24 uur zelfs nog harder.

Ook Ethereum verliest grip

Ethereum (ETH) kon in de afgelopen vijf correcties telkens standhouden rond die $4.000. Dat was gisterenmiddag echter niet meer het geval. Ether zakte door deze cruciale support en kwam gisterenavond zelfs onder $3.700 uit. Vervolgens maakte ether een kleine bounce en wist de koers even stand te houden rond $3.800. Vanochtend maakte ether echter wederom een kleine dip naar $3.700, maar maakte daar ook gelijk weer een bounce.

Op het moment van schrijven herstelt ether terug naar $3.800 en neemt het volume toe, maar of de koers nu standhoudt, is maar de vraag. Het marktsentiment begint steeds meer bearish te worden. De verwachting is dat in de komende dagen de volatiliteit toeneemt, en als bitcoin meer grip verliest, dan trekt het hoogstwaarschijnlijk ook ether mee omlaag.
Crypto markets in most fearful state since September, which was followed by a ~60% increase in $ETH price pic.twitter.com/9vcpc0FoTt

— Jason Choi (@mrjasonchoi) December 14, 2021Vrijwel alle altcoins in de min

Het merendeel van de top 10 altcoins kleurt vanochtend echter nog dieper rood. Solana (SOL) zakt met 7,5% naar $154 en cardano (ADA) daalt met 7% naar $1,22. Ripple (XRP) daalt met 6% naar $0,78 en polkadot (DOT) verliest zelfs 9% van zijn waarde en zakt naar $25,7.

Dan hebben we een reeks altcoins uit de top 100 die zelfs nog harder corrigeren. Cosmos (ATOM), sandbox (SAND), hedera (HBAR), fantom (FTM), kadena (KDA), enjin coin (ENJ), bittorrent (BTT), celo (CELO), waves (WAVES), algorand (ALGO) en gala (GALA) staan allemaal 9 tot 10% in de min. Helium (HNT), curve (CRV), zcash (ZEC) en olympus (OHM) dalen zelfs met zo’n 11 tot 12%. Radix (XRD) is de grootste verliezer vandaag op de crypto-markt en staat bijna 15% in de min.

Meestal vinden we nog een handjevol uitzonderingen in een roodkleurende markt als vandaag, maar dat is nu nauwelijks het geval. Tezos (XTZ), okb (OKB), ecash (XEC) en iotex (IOTX) houden relatief nog redelijk stand. EOS (EOS) maakt afgelopen nacht nog een flink herstel van de dip. De EOS koers zakte eerst van $3,35 naar $3,02, een daling van 10%, maar komt vanochtend alweer bij $3,37 uit, e