1
Het geloof in een zogenaamde “kerstrally” begint weer sterk af te nemen. Bitcoin (BTC) kon kort voor kerst een sprongetje maken waardoor de koers er even heel bullish uitzag. Het gaf hoop dat we wellicht toch nog een eindejaarssprint zouden zien. Echter is bitcoin gedurende kerst weer gaan liggen en lijkt de koers zelfs enigszins moeite te hebben om stand te houden. Toch zien we de angst op de markt verder afnemen en is de hoop op een hervatting van de rally nog niet verdwenen.
Bitcoin Fear and Greed Index is 37. Fear
Current price: $50,525 pic.twitter.com/eJjLhIQsm1

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) December 26, 2021Bitcoin verliest grip tijdens kerstrally

De bitcoin koers leek op kerstochtend stand te houden rond $51.000, maar begon toen langzamerhand grip te verliezen en schommelde daarna tussen $50.700 en $51.000. Tegen kerstavond verloor bitcoin meer grip en zakte toen naar $50.400.

Daar maakte bitcoin even een flinke bounce. De koers schoot naar $51.400, een stijging van 2% in minder dan een uur. Vervolgens leek bitcoin toch weer rond $51.000 support te vinden. Echter verloor de koers tegen middernacht wederom grip en zakte toen naar $50.500. Bitcoin kon vanochtend ook hier echter niet standhouden en kelderde toen plotseling naar $49.500. De daling lijkt gepaard te gaan met whales die toch weer wat winst pakken.

Bitcoin zakte vanochtend dus weer even door de psychologische grens van $50.000. Bitcoin doorbrak die grens afgelopen donderdag voor het eerst in twee weken. Dat zorgde voor die hoop op een zogenaamde kerstrally. Echter waarschuwden we op Crypto Insiders er al voor dat bitcoin wellicht nog een extra zetje nodig heeft en eerst $53.000-$54.000 moet pakken om ook daadwerkelijk te spreken van een uitbraak en een trendommekeer.

Het is dus nog altijd mogelijk dat bitcoin langer in dit bereik gevangen zit. Desondanks kan het zijn dat bitcoin nu een higher low test tegenover de dal van donderdag, net voordat bitcoin een sprong maakte, en tegenover afgelopen maandag, toen bitcoin zelfs even onder $46.000 dook. Dan zou bitcoin wellicht vervolgens ook een higher high kunnen testen.

Bitcoin is op het moment van schrijven langzamerhand $50.000 terug aan het pakken, al blijft het handelsvolume laag, maar dat is geen verassing met kerst.
Santa Claus Rally for #Bitcoin on Christmas ? pic.twitter.com/cN6hI7AUZx

— Matthew Hyland (@Parabolic_Matt) December 25, 2021Bitcoin analisten blijven bullish

Hoe dan ook blijv